Varför fasadrenovering Stockholm?

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg varav ringar följde på vattnet. Jag vet inte om jag använder uttrycket korrekt nu, men ni kommer förstå vad jag menar. Jag skrev då om min första tid inom fasadrenovering i Stockholm. Det fick mer uppmärksamhet än jag hade kunnat tro. Inte huvudsakligen på grund av fasadrenoveringen utan på grund av Stockholm.

Jag har fått in massvis med frågor efter inlägget. Det har faktiskt kommit in så många att jag känner att det är onödigt att besvara dem privat. Jag tänkte därför presentera och besvara de frågor ni ställt i detta och nästkommande inlägg. Vi får se hur detta blir. Det ska sägas att de allra flesta som hört av sig skriver frågor som är mest intresserade av min situation.

Är det stor skillnad att jobba med fasadrenovering i Stockholm än i södra Sverige?

Ja, det är faktiskt en ordentligt stor skillnad. När jag jobbar med fasadrenovering i Stockholm känner jag att staden berättar saker för mig samtidigt. Det må låta flummigt men det är icke desto mindre sant. Jag säger förstås inte att det skulle vara brist på historia i söder men skillnaden är ändå påtaglig. Fasadrenovering i Stockholm är något annat. Förutom det faktum att det finns en större variation av byggnader så finns det förstås mer jobb. Fler fasader innebär fler jobb för oss som arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Inget kan väl vara tydligare.

Hur kom det sig att du började jobba med fasadrenovering i Stockholm?

Det hela var faktiskt en slump. Jag var på besök i storstan med min sambo. Vi fick för oss att avvika från de mest turistiga gatorna. Det var då jag sprang på en gammal klasskompis hemifrån. Jag visste att han hade flyttat upp men jag hade nog inte sett honom på 15 år. Killen drev en firma inom fasadrenovering i Stockholm. Faktum är att han till och med sa att han drev Stockholms bästa firma inom fasadrenovering. Vilken slump. Jag hade nämligen fått reda på, bara 2 veckor tidigare, att jag eventuellt kunde komma att förlora mitt jobb. Det tog inte många sekunder innan han erbjöd mig att komma på intervju.

Så blev det. Min sambo åkte hem på söndag, som planerat, men jag bokade ytterligare en natt på hotellet. Dagen därpå gick jag till kontoret där min gamla vän satt. Kontoret där Stockholms bästa firma inom fasadrenovering satt. Jag fick jobbet, och resten är historia.