Hemstädning en gång i tiden

Mitt första jobb efter gymnasiet skilde sig i ganska hög grad från mina vänners. Det är fortfarande många som blir förvånade när jag berättar att jag jobbade med hemstädning. Kanske inträffade samma reaktion hos några av er just nu? Det får ni gärna berätta om i kommentarsfältet.

Så var det i alla fall. Hemstädning var mitt arbete. Det var mitt arbete i närmare 1 år innan jag valde att söka mig vidare. Jag tror att det tillslut landade på 11 månader och 13 dagar eller så. Överlag en väldigt fin tid i livet tycker jag. Jag gillade att arbeta med hemstädning. Människor var alltid så vänliga mot mig och jag fick gott om tid att söka vidare i mitt inre. Söka efter vad jag ville göra sedan. Det städföretag vars namn jag levererade hemstädning i var dessutom ett väldigt bra sådant. Det var bra förmåner och goda rutiner. Arbetskamraterna var kanon och jag trivdes alltid väldigt bra när jag gick till jobbet. Det är ju förstås ett stort plus för vilket arbete som helst. Oavsett om man arbetar med hemstädning eller ej.

Nåväl, ni undrar förstås varför jag grottar ner mig i min karriär inom hemstädning just nu. Det är en rimlig fråga. Ni tänker att det måste vara många år sedan som jag var verksam. Det har ni alldeles rätt i. Det är nu 20 år och 2 månader sedan jag slutade arbeta med hemstädning. Tiden går, det gör den verkligen.

Jag har bestämt mig för att tillåta mig att vara nostalgisk. Ni vet att jag inte har mycket över för att titta i backspegeln. Ni har till och med läst texter där jag hållit brandtal mot denna företeelse. Jag förstår att det framstår som något ambivalent, men så får det vara. Under de kommande veckorna kommer varje inlägg som jag lägger upp på tisdagar att handla om hemstädning. Eller ja, det kommer ju inte handla om hemstädning rent praktiskt. Jag tror inte att ni skulle bry er särskilt mycket om hur man på bästa sätt rengör en mopp. Det kommer att handla om min anställning inom hemstädning. Mitt liv inom denna bransch. Vad jag bär med mig. Vad jag överhuvudtaget minns av hemstädning. Det är vad det kommer att handla om. Förhoppningsvis kan det lära någon om någonting, eller åtminstone vara någorlunda underhållande.

Det får mig att fundera över om det är någon av er läsare som arbetar med hemstädning. Hör gärna av er om så är fallet. Jag svarar som vanligt på alla kommentarer.

Kram!