Alla jobbar med fasadrenovering i Stockholm

Nyligen har jag börjat umgås med folk som arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Det är lite oväntat, skulle man väl lugnt kunna säga. Det konstigaste med allting, vet ni vad det är? Det är att dessa personer, de jag mött i Stockholm som arbetar med fasadrenovering, är oberoende av varandra. Är det inte helknasigt?

Svaret på frågan är ”Jo, det är det” och här kommer berättelsen.

Jag flyttade till huvudstadsregionen för ett drygt år sedan. Eller ja, särskilt drygt har det väl inte varit. Det har faktiskt varit väldigt kul. Det har dessutom hänt mycket. Förutom tre flyttar så har jag lärt känna många olika personer. Vissa av dem jobbar med fasadrenovering i Stockholm, men jag kommer till det.

Det började med att jag träffade Marianne. Marianne var en arbetskollega till mig på banken. Hon jobbade alltså inte med fasadrenovering i Stockholm. Det gjorde däremot Mats. Han var hennes kompis, någon hon tydligen hade umgåtts med under lång tid. De var inget par. De var inte intresserade av varandra. De var bara två vänner som tyckte om varandras sällskap. Ja, och Mats arbetade alltså med fasadrenovering i Stockholm. Han var dessutom förbannat duktig, om man fick lita på honom själv vill säga.

Månaderna gick och våren kom, som Gessle sjunger i ”Billy”. Jag gick på AW med ytterligare en nyfunnen vän. Denne vän hade med sig två kompisar, och en av dem jobbade med.. ja, vad tror ni? Ni har rätt. Fasadrenovering i Stockholm givetvis. Det fick mig att haja till. Jag menar, hur många kan egentligen jobba i Stockholm, med fasadrenovering, på samma gång? Jag frågade om han kände Mats men det gjorde han inte. De var på olika företag i olika delar av stan. Vi talade en stund om hans jobb, sedan om våra andras. Sedan avrundade vi kvällen. Jag vandrade hemåt till min, vid tillfället, nya lägenhet.

Det gick ungefär 2 månader innan jag hängde på en annan vän på en AW. Den här gången var det betydligt fler som hade anslutit. Jag tittade över bordet när jag kom, viftade lite tramsigt med handen, lade den på bröstet och sa vad jag hette. Sedan satte jag mig ner där det fanns en ledig stol. Stolen stod mellan två personer. En av dem arbetade på ICA, lite längre bort på gatan. Han hade precis kommit därifrån. Den andra, vad tror ni att han arbetade med. Jag citerar: ”Jo, jag har gjort lite olika saker inom bygg. Jag började dock nyss jobba med fasadrenovering i Stockholm.

Och ja – Han kände Mats!