Stockholm och fönsterbyten

Det blev minst sagt en annorlunda sommar för mig. Det var visserligen tanken från första början. Knappast något som någon av er regelbundna läsare lyckats undvika i och för sig. Ni som läser mig mer sällan, eller kanske nu för första gången, vet kanske inte vad jag talar om. Därför ska jag dra en liten bakgrund:

Jag var trött på vardagen hemma. Det rullade på och jag fick liksom ingen ro trots att framgången ändå fanns där. Jag bestämde mig för att göra ”något annat”. Vad detta egentligen skulle innebära stod ännu i stjärnorna. Fram till dess att en av er läsare sträckte ut en hjälpande hand. Detta något skulle bli fönsterbyte i Stockholm.

Så skulle det alltså få bli. Jag skulle flytta till Stockholm och min nya bransch skulle bli fönsterbyte. Jag var både exalterad och nervös. Framförallt nervös om jag ska vara ärlig. Jag vill att ni ska veta hur obekväm jag var med sådana typer av jobb. När jag började jobbade med fönsterbyte i Stockholm hade jag aldrig jobbat fysiskt i hela mitt liv. Det mest fysiska jag gjort var att hämta kaffe i kaffeautomaten. Det är inte särskilt krävande.

Annat var det när jag flyttade till Stockholm och började med fönsterbyte. Jodå, då fick man minsann ta i med hårdhandskarna. Jag tyckte mycket om jobbet redan direkt. En stor anledning till detta var Frida. Frida är nämligen läsaren av denna blogg som fick mig till Stockholm och som fick mig att börja med fönsterbyte.

Det var nämligen så att hennes pappa driver en firma inom just det. När hon läste ett inlägg jag hade skrivit om att jag letade nytt hade han bokstavligt talat samma dag klargjort. ”Vi behöver fler folk, så är det bara”. Hon skrev omedelbart i kommentarsfältet och frågade mig rakt ut om jag ville jobba med fönsterbyte i Stockholm. Frågan kom så oerhört förvånande så jag var tvungen att fundera över svaret på en lång promenad. När jag kom tillbaka från promenaden slog jag upp datorn och svarade direkt.

Ja, självklart ville jag komma till Stockholm och arbetade med fönsterbyten. Vad annars skulle jag göra? Jag hade ju trots allt alltid siktat på att hamna i huvudstaden. Det var något jag hade längtat efter sedan barnsben. Nu när jag har en sommar i staden med mig inser jag faktum: Även om jag inte kommer syssla med fönsterbyte på heltid så har Stockholm blivit min stad.

Det är här jag ska vara nu. Så är det bara.