Klart du ska ha nya hörlurar

Hur mår dina hörlurar egentligen? Du kanske har hört skrapande ljud i dem, sladden är kanske avskavd och själva hörlurarna ser ut som någon kört en gräsklippare över dem. Det är förmodligen ditt eget fel som inte håller koll på hörlurarna när du klipper gräset eller matar krokodiler eller vad det är du gör. 

Dina hörlurar har i alla fall sett sina bästa dagar nu, även om du fortfarande tycker de är bra, fyller sin funktion och så. För att inte tala om att du är van vid dina hörlurar och helt enkelt inte kan tänka dig några andra för att du är sentimental och tycker att det känns som om hörlurarna tittar ledset på dig varje gång du fönstershoppar nya modeller. Och det kanske de gör, det är svårt att veta då de inte har några ögon, så antagligen inbillar du dig bara.

Men om du nu inte vore så sentimental så skulle du självklart leta efter ett par nya hörlurar, och du skulle vilja ha ett par som är bättre än de du haft, för det går ju alltid att hitta nåt bättre. Annars skulle konsumtionen inte öka och kapitalismen ha fel. Men vi lämnar den diskussionen för stunden, för den kommer nog inte välja några hörlurar åt dig, det får du vackert göra själv. Eller så ber du din kompis göra det åt dig, om du litar på hens smak gällande hörlurar och hens allmänna välvilja, vilket känns som ett ganska osäkert kort.

Om vi nu har fastställt att du behöver ett par nya hörlurar, och att dina vänner är opålitliga, så är det dags för dig att bestämma dig för vilka hörlurar du ska ha. Vad är viktigt för dig gällande dina hörlurar? Bortsett från att du haft dem i hundra år och är obegripligt fäst vid dem då. Någonstans här har du en kravlista att utgå ifrån när du väljer hörlurar, så då kanske du tar och lägger undan de gamla hörlurarna så du får lite lugn och ro när du köper deras ersättare.