Poolskydd

Varför skydda poolen?

Först och främst är poolskydd mot naturföroreningar uppenbart. Löv, pollen och insekter hittar sig in i din pool och förorenar den. Frekvent rengöring innebär därför mer kemi och / eller mer energi.
Men husdjur och små barn bör också skyddas från ofrivillig badning i en pool. En sådan incident kan sluta tragiskt mycket snabbt. Skaffa därför ett spalock till ditt spabad.
Tips: Helst bör du redan besluta om ett specifikt skydd och dess fastsättning när du planerar. Detta sparar eventuella extra kostnader som kan uppstå vid omjustering.

Olika alternativ för poolöverdrag

Med de lösningar som erbjuds finns det något för nästan alla behov. Det finns omslag för sommaren och året runt. Trots frysningstemperaturer gör vissa täcken till och med det möjligt att bada på vintern.

Lamellöverdraget

Den som inte tänker på ett tak för sin pool rekommenderas att använda ett lamellöverdrag som poolskydd. Detta rör sig elektriskt som en rullgardin över vattenytan. Den är lämplig för betongpooler, metallpooler och till och med naturliga pooler. Den största fördelen, förutom skydd mot föroreningar, är att värmen från vattnet under lamellerna flyr långsammare. Dessutom hämmar locket tillväxten av alger. Följaktligen behöver du också mindre kemikalier.

Du kan välja mellan många olika färger för lamellöverdrag. Solversioner finns också, med vilka vattnet värms upp snabbare.
När det gäller formen på poolen kan dessa lock anpassas till vilken variant som helst. Om du bestämmer dig för denna variant när du planerar poolen kan du också överväga varianter av golv. Men lamellöverdrag kan också installeras efteråt, åtminstone som en markvariant. Omslaget ligger upprullat ovanför poolen och täcks därefter.
Tips: använd bara panelen som en bänk.

Om du väljer ett lamellöverdrag bör du dock tömma vattnet från din pool på vintern och hålla locket upprullat för vintern. Om du lämnar den urullad, se till att rensa den från snö så att den inte skadas.

Folieöverdrag

Filmer är också ett effektivt poolskydd. De finns i olika utföranden: luftkudde eller flerskiktsfilmer samt presenningar. Beroende på modell är det bättre att använda den för längre pauser som semester än för vardagligt bruk.
Tips: Om du vill skydda barn och ytterdörrar finns även överdrag med metallstänger. Dessa hindrar dig från att sjunka när du går in.

Gångbara pooldäck

Om du har en pool i ett litet utrymme kan en poolbassäng vara en bra lösning för dig. Du väljer ett hållbart skydd. Du kan förverkliga din personliga stil med olika täckningar. Elektriskt manövreras locket på skenor över vattenytan. När du är öppen kan du hoppa direkt från däcket i det kalla vattnet.

Platta poolöverdrag

Platta pooltak är den utrymmesbesparande varianten av takläggning. De tjänar till att skydda barn och skyddar också poolen effektivt från förorening från miljön. Med de flesta varianter kan du fortfarande använda poolen när den är stängd. Detta garanterar badglädje i regn eller i lägre temperaturer.

Höga poolöverdrag

Dessa är verkligen det mest stabila, men också det mest utrymmeskrävande sättet att skydda din pool. Som med andra varianter finns det olika modeller här. Från fasta poolhallar, där endast enskilda element kan öppnas, till rörliga modeller, där endast ett ändelement är förankrat i golvet och de andra elementen kan flyttas.
Här vill vi visa ett exempel:

Om vädret är dåligt eller temperaturen sjunker, kan du fortfarande simma dina varv garanterat med ett högt poolöverdrag. Insekter och löv kommer knappast också att hitta sig in i din pool. Utrustade med låsbara dörrar är sådana pooler också mycket effektivt skyddade. Detta hindrar barn och husdjur från att ta ett ofrivilligt bad.