Samtal om flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning som koncept, specifikt i Stockholm. Det var något jag fick diskutera i helgen. Tro mig, det var inget jag hade väntat mig. Faktum är att flyttstädning i Stockholm nog tillhör ett av de mest oväntade ämnena jag kunde tänka mig innan helgen. Det kom att bli så tack vare att vi hade en ny familjemedlem över på fredagsmiddagen. Nämligen min brors nya flickvän.

Hon, Marianne, arbetade med flyttstädning i Stockholm. Hon fick frågan ganska omgående, från vår far naturligtvis, om vad hon höll på med. Hon svarade då att hon bodde i Hägersten, Stockholm och arbetade med flyttstädning. Nog för att jag inte heller visste vad hon sysslade med men jag kan ändå känna att någon borde ha frågat min bror om detta. Eller för all del: Jag kan ändå tycka att min bror kunde ha berättat lite om henne för oss innan.

Jaja, nu var det i alla fall ute på bordet. Marianne sysslar med flyttstädning i Stockholm och intresset för detta lät inte vänta på sig. Det var ett himla ståhej på folket runt bordet. Från mamma kom sig intresset av att hon en gång i tiden drivit städfirma. ”Men detta var ju såklart många år sedan” beskrev hon sedan. Hon sa också att hon varken jobbat med flyttstädning eller jobbat i Stockholm.

Ordet gick över till min syster som nog visade störst intresse för hennes karriär. ”Varför just flyttstädning och varför just Stockholm?” frågade hon nyfiket. Marianne beskrev då att det inte nödvändigtvis bara var flyttstädning som hon jobbade med där nere i Stockholm. Nej, det kunde, som hon förklarade, handla om ditten och datten. Städning i Största allmänhet. Anledningen till att hon sa att det var just flyttstädning i Stockholm hon ägnade sig åt var att det utgjorde merparten av uppdragen just nu.

Jag var nog den som sa minst. Så brukade det kanske vara runt bordet men idag kände jag mig särskilt benägen att inte säga så mycket. Vet ni varför? Jo, därför att min familj kan konsten att tala motsvarande en hel armé. De slutar liksom inte när de har startat igång. Det är faktiskt ganska intressant att bevittna.

Vi pratade vidare om flyttstädning och om Stockholm ganska länge. Först senare under kvällen fick jag tid att sitta ner med min nya familjemedlem och tala närmare. En väldigt trevlig människa, måste jag säga!