Mer om Poppy

Jag berättade om min hund Poppy för ett par veckor sedan. Det var nämligen 10 år sedan han gick bort nu och jag kan fortfarande tänka på honom ofta. Jag tänkte att jag, som en hyllning, kunde ägna ett inlägg åt honom. Jag tänkte att jag skulle lista några saker som jag särskilt uppskattade med Poppy. Om inte annat för att ytterligare bevara och cementera minnet av honom hos mig själv. Du får gärna fortsätta läsa men jag väntar mig inte att detta ska vara lika intressant för alla.

Vem var Poppy?

Poppy var en liten spets. En dvärgspets om man ska vara exakt. Han var helt kritvit. Lika vit som ett moln vilket han, särskilt på vintern, faktiskt såg ut exakt som. När Poppy växte upp var det bara jag och han. Sedan träffade jag min sambo och de blev snabbt väldigt bra vänner. Jag fick ha honom i hela 14 år och min sambo fick vara med på 10 av dem. En mycket fin period som jag aldrig kommer att glömma.

Vad var bäst med Poppy?

Frågan kan besvaras på flera olika sätt, och då ska jag också göra.

  1. Poppy var lojal. Det kan man säga om de flesta hundar, detta vet jag. Men jag har växt upp med hundar och den här var speciell. Man kunde alltid lita på att han fanns där. Det verkade ibland som att det enda han brydde sig om i hela världen var att jag skulle må bra. Det var det viktigaste för Poppy i alla lägen. Det är en oerhörd känsla som jag kan tänka mig att bara hundägare känner igen.
  2. Poppy var snäll. Inte bara mot mig och min sambo utan mot alla han träffade. Han gjorde aldrig en fluga förnär. Han skällde inte på andra hundar. Han skällde aldrig på människor eller på andra djur heller för den delen. Han kunde vara väldigt nyfiken och gärna springa efter en duva eller en katt om han såg en. Men han gjorde aldrig någon illa. Det var fint.
  3. Poppy var smart. Faktiskt en av de allra duktigaste och smartaste hundarna jag någonsin träffat. Han förstod vad man sa till honom på något märkligt sätt. Han såg inte rakt igenom en som vissa andra hundar kan göra när man försöker kommunicera. Han lyssnade och förstod. Detta vill jag i alla fall tro.

Jag hinner inte komma längre idag men lovar att återkomma med mer om Poppy snart igen.