Naprapaten hjälper dig att få bättre hållning

Med en upprätt rygg till friska chakran

Det finns mycket att prata om chakran! Enkelt uttryckt är de energicentra.
Dessa centra kan också beskrivas som en bro mellan våra andliga och fysiska aspekter.
Genom dem kommer livsenergi in i vår kropp och får spridas över hela organismen.
Chakran har känt oss människor i tusentals år och de hjälper oss att avslöja hemligheterna i våra kroppar. När vi får mer förståelse för de osynliga eller energiska aspekterna av vår kropp, lär vi känna oss själva bättre på en helhetsnivå. Vi börjar möta våra behov och kan sedan ta hand om oss själva på många sätt. På ett sätt som har en varaktig hälsofrämjande effekt.

Centra som fördelar energi i kroppen

Chakran är ansvariga för absorptionen av energi, liksom lungorna är jämförelsevis ansvariga för absorptionen av syre. Samtidigt fördelar de också denna energi och ger därmed näring åt hela vårt system.
För en idealisk funktion av vår kropp, energin måste kunna flöda så fritt som möjligt från botten till toppen av ryggraden och flöde genom alla chakran.
Frågor om Charkran? Ring eller skriv till en naprapat i Stockholm. Sådana hittar du hos oss på Kalle Naprapat Malmö!

Hur hållningen påverkar våra chakran.

För intakt, vitala organ och chakran, en upprätt hållning är oumbärlig. Detta kan låta trivialt i början, men den västerländska livsstilen brukar komma med sittande i timmar. För det mesta, vår kropp är så överbelastad och komprimerad att solar plexus – sätet för den tredje chakrat – i synnerhet inte kan komma till full utveckling.

Effekterna av en blockerad tredje Chakra

Varje chakra står för vissa karaktärsdrag. En av egenskaperna hos den tredje chakrat är till exempel ambition. Detta innebär förmågan att rikta energi och viljestyrka mot ett mål för att uppnå det. När det tredje chakrat är väl strömförande, ambition möter oss i en hälsosam, lämplig form. Men ju längre vi sitter och sätter press på detta tredje chakra, desto mer försvagar vi det. Detta påverkar inte bara våra organ och nervsystemet, men också vår natur.
Som naprapat är denna behandling välbekant. Vill du veta mer om metoden? Kontakta Kalle Naprapat Stockholm redan idag!
Smärta i nedre delen av ryggen
Denna muskel spelar nästan alltid en roll:

Quadratus lumborum betyder ”fyrkantig och liggande i nedre delen av ryggen”. Namnet säger en hel del, eftersom det i själva verket denna muskel är mycket lik en kvadrat och spänner över området för nedre delen av ryggen från bäcken krönet till de nedre revbenen.
Det är märkligt att läkare och forskare räknar den bland magmusklerna, även om det uppenbarligen är på vår baksida.

En magmuskel på baksidan

Om man tittar på uppgifterna i Quadratus Lumborum, inser vi varför det räknas bland magmusklerna och inte ryggmusklerna. En stabil torso skulle vara svårt att tänka på utan det och precis som de andra magmusklerna, Quadratus Lumborum inte fäster på armar eller ben för att flytta dem, men skapar bålen rörelser och bålen stabilitet med riktade åtstramning.
Misstänker du att du har problem med denna muskel? Kontakta våra skickliga naprapater i Stockholm! Du kan boka tid hos en naprapat smidigt och enkelt via telefonkontakt eller via vårt kontaktformulär.

Ryggsmärta

Smärta i nedre delen av ryggen finner ofta dess orsak i Quadratus Lumborum. Den är involverad i mest av allt smärta i nedre delen av ryggen och han är även ansvarig för några av de värsta smärtor.
Var exakt hittar jag smärta som utlöses av denna märkliga muskel?
Denna muskel har en riktig fyrverkeri av symptom för oss, och därför finns ett stort behov av naprapat i Stockholm och övriga Sverige. Smärta uppstår i nedre delen av ryggen, liksom i området för skinkorna, det bakre låret och ljumsken. En speciell egenskap hos trigger punkter (smärtpunkter) i denna muskel är att de ofta är så starka att skilja mellan diskbråck och andra allvarliga orsaker till ryggsmärta är inte lätt.

Hur vet jag var min smärta härstammar ifrån?

Det är inte lätt för den berörda personen att ta reda på var hans ryggsmärtor kommer ifrån. En specialist behövs här för att klargöra allvarliga orsaker till ryggsmärta och för att nå rätt resultat genom riktade ortopediska, neurologiska och naprapat-tester. Före varje behandling av ett nytt symptom på dig, kontrollerar vi med en konversation och lämpliga tester där orsaken ligger för att behandla effektivt. Om du har några frågor om exakt var orsaken till din smärta ligger, vänligen kontakta Kalle Naprapat!

Vi gör så att du kommer i kontakt med en skicklig naprapat i Stockholm som kan titta till dina problem!

Den speciella rollen för en naprapat vid behandling ryggsmärta.
Störningar i mekaniken i ryggraden och dysfunktion av torget Lumborum är nära besläktade. Blockeringar i ländryggen och bäckenet leder nästan alltid till spänningar i denna muskel. Precis som falska påfrestningar i Quadratus Lumborum lätt kan leda till blockeringar.

På samma sätt kan blockeringar av ryggraden orsaka lumborumsmärta. Men också falska spänningar i denna muskel kan leda till blockeringar.
Vi som naprapater känner igen detta samspel hos många patienter och har ett tränat öga för att ge råd och behandla dig effektivt.
Nyfiken på att veta mer om Kalle Naprapat Stockholm? Kontakta oss redan idag! Du kan också boka tid hos en av våra skickliga naprapater – Smidigt och enkelt!