MICRONEEDLING – DERMAPEN

Dermapen är en anordning som används för mikronedling och förnyelse av huden. Dermapen har små vibrerande nålar som säkerställer produktionen av kollagen och elastin. Dermapen är lämplig för följande indikationer, bland annat:
• (Acne) ärr
• Hudföryngring /hudförbättring
• Rynkor
• Pigmenteringsfläckar
• Grova porer
Fördelar:
Dermapen-behandlingen är mycket effektiv och har en kort återhämtningstid. Efter denna ansiktsbehandling blir huden röd i 2 till 3 timmar och känns glödande. Detta kommer gradvis att minska, men en röd glöd kommer fortfarande att vara synlig i några dagar. Dessutom flagnar huden något.
Vad är microneedling
Microneedling är ett effektivt sätt att förnya och förbättra huden på djupet utan att skada överhuden. Microneedling använder små nålar som gör vibrerande små kanaler i huden, dessa små kanaler är inte synliga för blotta ögat. Nålarna ”skadar” huden precis nog för att aktivera återhämtningsprocessen på ett naturligt sätt, vilket aktiverar fibroblaster vilket resulterar i extra produktion av kollagen och elastin.
Kanalerna kan absorbera upp till 75% mer aktiva ingredienser djupare in i huden. Kroppens svar genererar en naturlig återhämtningsprocess. Resultatet är en ökad produktion av kollagen och elastin, samt en omstrukturering och total föryngring av ansikts- och kroppshuden.

Hur många behandlingar behövs för att få ett bra resultat?
Detta beror helt på ditt hudtillstånd, resultatet som ska uppnås och hur din hud reagerar på mikronedling. I genomsnitt krävs 4 till 7 behandlingar för att uppnå det önskade resultatet, dessa behandlingar sker företrädesvis i en spabehandling. Innan den första behandlingen kommer du att diskuteras med ungefär hur många behandlingar som behövs för bästa resultat.

Är behandlingen smärtsam?
Känslan som du upplever under mikronedling beror helt på den använda nålens längd, hudens tillstånd och resultatet. De flesta människor upplever inte denna behandling som smärtsam och känslan tolereras vanligtvis väl. Behandlingen kan dock upplevas som stickande och något skarp.

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?
Huden ser röd direkt efter behandlingen, detta försvinner till stor del inom några timmar. Det är inte vanligt efter behandling, men fjällande kan utvecklas. Huden kommer att förnya sig snabbare genom behandlingen, vilket kan få huden att flaga. Huden känns också mycket torrare efter behandlingen, så det är mycket viktigt att hålla huden väl hydratiserad.

Hur ska jag ta hand om min hud efter behandlingen?
Behandlingen påskyndar förnyelsen av din hud och gör att den känns torrare. Det är därför mycket viktigt att hålla huden väl hydratiserad. Vi rekommenderar att du börjar använda AQ återhämtnings Serum direkt efter behandlingen.
AQ:s serum innehåller konditionerade ingredienser som upprätthåller tillväxtfaktorer av högsta kvalitet som påskyndar förnyelseprocessen. De är det bästa komplementet till föryngringsterapier efter behandling med Tixel, laser eller mikronedling.
Förutom att intensivt fukta huden är det viktigt att du skyddar din hud väl mot solen med en faktor 50 eller högre för att förhindra pigmentförändringar

Vilka resultat kan jag förvänta mig?
Microneedling ger inte omedelbara resultat. Det första resultatet syns efter i genomsnitt 3 veckor, huden ser då jämnare och fräschare ut. Hudförbättring blir synlig efter 4 till 5 veckor. Microneedling ger ett stort uppsving i produktionen av kollagen och elastin. Mängden kollagen ökar upp till mängden behandlingar, kollagen ökar upp till 500% efter ett antal behandlingar.
Microneedling är mycket effektiv för att minska fina linjer och rynkor och (akne) ärr. Det förfinar också hudstrukturen, gör porerna finare och förbättrar hudens tillstånd. Microneedling gör huden mer fjädrande, det stärker hudens barriärfunktion. Dessutom garanterar det optimal hydrering, fasthet, volym och jämn pigmentering.