Fasadrenovering i brf är inte för den klene

Jag bor i en lägenhet i ett äldre hus som behöver en del underhåll. Föreningen har flaggat för detta tidigare, men har fått ganska lite konkret information om vad det innebär förrän nu. Är det rimligt att informationen från en brf om fasadrenovering kommer så tätt inpå? Det kommer ändå påverka oss boende med byggställningar och ljud under tiden. Jag tycker vår brf skött fasadrenoveringens förberedelser dåligt. Nu sitter ju inte jag i styrelsen, så vet inte riktigt hur de tänkt här, men de borde involverat oss boende mer, det är ändå fasadrenovering för hela brf. Är det såhär det brukar gå till? Jag är ganska säker på att när kompisens brf hade fasadrenovering så fick de veta om det i god tid och ha synpunkter på när det skulle bli och hur det skulle vara. Önskar jag bodde i hennes fastighet, de verkar ha mycket bättre ordning där, hon hade inga frågetecken kring fasadrenoveringen i den brf.

Jag hoppas fasadrenoveringen i min brf inte betyder att de tänker ändra huset massor, jag gillar det som det är. Det är förstås lite slitet, det kan jag hålla med om, men bara de inte byter färg samtidigt, jag gillar det vita som är nu. Tänk om hela huset blir blått nu? Blå är den värsta färgen någonsin på ett hus, vitt är så mycket snyggare. Jag litar inte på att styrelsen i min brf kan fasadrenovering, det är bara att hålla tummarna för att de anlitat en seriös firma så det blir ordentligt gjort. Inte som när de skulle fixa grusgångarna, det var riktiga klåpare som kom hit då. Nej det måste vara riktiga hantverkare som vet vad de håller på med, allra helst ska de väl jobbat med just fasadrenoveringar åt brf länge. Och jobba snabbt, så vi boende slipper störningar, det kan bli jättejobbigt om de ska hålla på tidigt på morgnarna i flera veckor. Kostar gör det väl också, undrar om styrelsen gjort en ordentlig budget med fasadrenovering för brf, jag har faktiskt inte läst alla papper de skickar ut. De borde verkligen vara tydligare med vad som händer så man slipper fundera så mycket.

Jag älskar min lägenhet, men mina nerver är inte gjorda för bostadsrätt helt enkelt, att ständigt vara i händerna på en styrelse som inte kan planera något. Fasadrenovering i en brf är inte för den nervöst lagda, så mycket står klart. Ska nog skriva ihop ett brev, kanske kan få med mig några grannar så vi kan framföra våra åsikter om hur brf hanterat fasadrenoveringen. Styrelsemedlemmarna behöver lite feedback så de håller sig alerta.