Vad kostar en badrumsrenovering och hur gör man?

Vad kostar en badrumsrenovering, hur långt är ett snöre? När min mamma fixade sitt kostade badrumsrenoveringen vad, typ ingenting… Men så har hon också ett badrum som är som en skrubb och hon fick det gjort av grannens kusins fasters man med grejer köpta på nånslags byggloppis. Så är man villig att kompromissa med lite det ena och det andra så kan vad en badrumsrenovering kostar vara en ganska liten peng. 

Förmodligen är de flesta något mer intresserade av att ha ett fint och praktiskt badrum än vad det kostar med en badrumsrenovering, inom rimliga gränser då förstås. Så då kanske man ändå vill kunna välja modern inredning, ha plats att vända sig, få välja färg på kaklet. Och vad än badrumsrenoveringen kostar så kan det vara värt att ta in en fackman eftersom det finns, hör och häpna, regler för våtrum och försäkringsbolagen bryr sig om dem. Nu kanske din fasters grannes kusin är behörig och allt är i sin ordning så att det inte är ett problem och du kan skatta dig lycklig över vad du då sparar in på vad din badrumsrenovering kostar.

Annars får du göra smarta val helt enkelt. Det finns ganska många faktorer som påverkar vad en badrumsrenovering kan kosta, så det är viktigt att sätta sig in i sina alternativ. Att välja första bästa utan att jämföra priser brukar aldrig vara en bra idé, och det är det heller inte om man vill ha ett hum i förväg om vad ens badrumsrenovering kommer att kosta. En överraskningsfaktura är sällan det man önskar sig. Men det behöver som sagt inte bli så. Du kan anlita någon seriös och få en ordentlig prisuppgift på vad en badrumsrenovering kostar, både i arbete och material. Det behöver inte alls bli dyrare än kompisens hunds farfars mattes brylling och hans kakel av okänt ursprung. Speciellt inte om du räknar in framtida besvär i vad din badrumsrenovering kostar.