Arbeta med kontrastmarkering

Många har ställt frågor sedan jag för ett par veckor sedan berättade om mitt jobb till vardags. Många, väldigt många av er, har missförstått vad jag faktiskt sysslar med. Ni tycks tro att jag driver bloggen på heltid och inget kunde vara mindre sant. Missförstå mig inte: Jag älskar att syssla med bloggen och jag lägger ner många timmar per vecka på det. Men den får mig inte på något sätt att gå runt ekonomiskt. Ni är många, men inte så många som skulle behövas för att göra mig förmögen på kuppen!

Jag arbetar alltså med kontrastmarkering.

Så, den naturliga frågan som svar på detta har varit: Vad är kontrastmarkering för någonting? Jag kan väl säga at det är något som jag tror att de allra flesta sett men saknar kunskap om vilket namn det har. Kontrastmarkering är sådana markeringar – i ljust och mörkt – som visar för personer med nedsatt syn saker som är bra att veta om. Det kan exempelvis var en avsats, en trappa eller många andra saker.

Nu ska jag gå över till frågorna ni haft om kontrasmarkeringarna och hoppas att ni får svar på funderingarna. Om ni känner att ni fortsatt lämnas frågande efter inlägget så välkomnar jag frågor även till nästa vecka.

Varför blev det just kontrastmarkering?

En bra fråga som inte har något klockrent svar. Eller snarare: Den har inget svar. Jag minns faktiskt inte varför det blev kontrastmarkering för mig. Det var ju något sammanhang på jobbet där vi tilldelades olika ansvarsområden. Jag vill minnas att vissa andra kände starkt för andra produkter att arbeta med. Jag var inte en av dem. För mig kunde det bli lite vad som helst, och vad som helst i detta sammanhang blev kontrastmarkeringar.

Så var det!

Kommer du jobba med kontrastmarkeringar för resten av livet?

Nej, det tror jag väl inte. Om inte annat så ska jag väl gå i pension någon gång, om inte regeringarna framåt ändrar på detta. Jag jobbar med kontrastmarkering nu och jag kan komma att jobba med annat inom bara något år. Man vet aldrig vartåt man kommer att gå i livets lilla labyrint. Just nu är jag i alla fall nöjd med den väg jag valt.

Hur länge har du jobbat med kontrastmarkering?

I höst kommer jag att påbörja mitt tolfte år med kontrastmarkeringar. Visst är det ganska länge? Jag kan faktiskt inte förstå hur det kan ha gått så lång tid men jag antar att det är något de flesta känner igen sig i.

Fler frågor? Då är ni välkomna att skicka in dem!